Forberedelser til rypejakt

 

 

Rypejakt er noe de aller fleste jegere kjenner til, rype er kanskje også en av de artene som det blir jakta mest på. Rypebestanden er derimot vært på vei ned i mange år, dermed blir jakta mye vanskeligere og det blir flere kilometer mellom fuglene. Vi har ikke tilgang på fuglehund så derfor driver vi bare med støkkjakt, jakta foregår for det meste i høyfellet så det settes store krav til klær og utstyr.

IMG_8545

Vi jakter i et terreng hvor vi er godt kjent og har jaktet i flere år, når vi jakter i et nytt og ukjent terreng så tar vi alltid en titt på kartet. Det vi gjør da er å se på hvor grensene til jaktfeltet går, eventuelle “hot-spots” ( områder som for eksempel myrer, bekkedaler og skrenter hvor fjellrypa trives best) Når det gjelder klær så går vi ofte for vind og vanntett, skallbekledning går helt fint siden det ikke settes store krav til å være lydløs.IMG_8530

I sekken har vi med oss mat, varm drikke, vann, førstehjelpsutstyr, kikkert og ekstra skudd. Det kan også være lurt å ha med seg en jervenduk eller en vindpose, noe som gir litt ekstra isolasjon og ly når man for eksempel har pause eller hvis uhellet er ute. Håper at dette hjelper dere som er nye på dette med støkkjakt på rype, hvis du vil ha flere tips kan du lese #dette innlegget.

Skitt jakt!

IMG_8553